Social media :

Structuur

Structuur

Structuur

De structuur van Augustinus is uniek in Leiden. Leden kunnen zich verenigen in zowel een Cordial (jaarclub) als in een Gezelschap (dispuut). Dit betekent dat er voor iedereen een groep bestaat waar hij/zij zich thuis kan voelen. De Cordialen vormen de basis van het Augustijnse lidmaatschap en de Gezelschappen zijn een waardevolle verrijking van uw studententijd. De woensdagborrel is de meest studentikoze borrel van de week en de vriendschappen die in Gezelschappen ontstaan gaan vaak een leven lang mee. Sinds kort bestaan op Augustinus ook de Verbanden, bestaande uit verschillende Cordialen uit verschillende jaarlagen. Deze grote groepen actieve Augustijnen borrelen maandelijks op een maandag met elkaar. Ook spelen Augustijnse Huizen een grote rol binnen het Leidse leven van een Augustijn. Met meer dan 100 huizen vinden de meeste Augustijnen hier ook een plekje. Tot slot maakt Augustinus deel uit van het Intercity-verband samen met andere studentenverenigingen uit Amsterdam, Utrecht en Rotterdam.

 • Cordialen

  Cordialen

  Cordialen zijn de basis van het Augustijnse leven. In het eerste jaar vormt men een cordial met 12 tot 18 jongens of meisjes, die in hetzelfde jaar lid zijn geworden. Cordialen eten en borrelen elke maandag samen.

 • Gezelschappen

  Cordialen

  Gezelschappen bestaan uit circa 30 jongens of meisjes uit verschillende jaren. Ieder jaar neemt een gezelschap een nieuwe lichting aan, waardoor de groepen mensen door de jaren heen altijd wisselen. Gezelschappen staan op de woensdagborrel. Lidmaatschap bij een gezelschap is optioneel.

 • Verbanden

  Cordialen

  Verbanden zijn de nieuwste structuur op Augustinus. Elk verband bestaat uit verschillende cordialen van opeenvolgende jaren. Een keer per maand wordt er samen gegeten en geborreld op de maandag.

 • Huizen

  Cordialen

  Augustinus telt meer dan 100 Augustijnse huizen verspreid door Leiden. Hier wonen vaak niet alleen Augustijnen, maar ook leden van andere verenigingen. Op dinsdagavond wordt er samen gegeten en wellicht een huizenborrel bezocht.